Sherpatrappa

Sherpatrappa

Tromsø by ligger på ei øy, omkranset av fjell både på fastlandet og på øyene rundt. Du kan stå opp om morgenen og ved et rast blikk ut av vinduet vet du om det er kommet snø i fjellet eller og hvilke turklær du skal gå for.

Fjellheisen ble bygd i 1961 og er et svært populært turistmål. I tillegg er fjellheisen og gåturen opp til fjellheisen, populære attraksjoner for lokalbefolkningen. Du går aldri alene opp Sherpatrappa.

Populært turmål

Sherpatrappa starter i Fløyveien og går opp til fjellheisen. Den ble bygd av sherpaer fra Nepal, i naturstein, sommeren 2017 og 2018. Trappa er flott integrert i terrenget, den har 1200 trappetrinn og på veien opp er det fine benker hvor du kan ta en velfortjent pause underveis. Dette er en fin måte å bevare naturen på, da man unngår en stadig utvidet sti. Ved fjellheisen er det fantastisk utsikt over Tromsø og omegn, her kan du spise god mat fra restauranten og du møter ofte kjentfolk. Stedet er et fint utgangspunkt for videre tur både sommer og vinter, mange tar runden med å gå opp trappa og ned stien på sørsiden av fjellet.

Fra fjellheisen kan du gå videre opp til Fløya, like under toppen ligger Steinbøhytta som er bygd fint inn i fjellet i ca 1900, dette er et fint sted å spise matpakken. Har du lyst på en enda lengre tur, kan du ta vinterruta helt til Tromsdalstinden.

Sherpatrappa

Sherpatrappa